Çok Şık Atkı Bere Yapımı ve Modeli


Atkı  Bere Yapımında Kullanılan Malzemeler :
 (3 yumak)kırmızı , 1 yumak gri, 1 yumak açık kahve, 11 yumak koyu sarı,  1 yumak koyu yeşil
4,5 numara örgü şişleri.arkadaşlar kullanacağınız iplikler eğer kasliteli markalardan olur ise tüylrnme ve bozulma gibi sorunlarla karşılaşmazsınız.



Atkı  Bere Yapılışı : (7-8 yaş Çocuklar için verilmiş bir örnektir yetişkinler için Büyüterek yapılıyor)
Atkı İçin : Kırmızı renk iplikle 36 ilmek başlanır, her iki yönden 4′er ilmek atkı boyu haraşo, ortada tarafta kalan 28 ilmek düz örülerek devam edilir. Atkı boyu 160-170 cm örüldükten sonra, ilmekler tek seferde kesilerek tamamlıyoruz.atkı saçaklarını8 zevkimize uygun ilmeklere geçirerek yapabiliriz..
Bere İçin : Kırmızı renk iplikle 6 ilmek başlıyoruz. 4 sıra aralıkla her iki yönden 17 kez 1′er ilmek, sonraki her sırada her iki yönden 31 er defa 1′er ilmek artırarak toplam  da 102 ilmeğe yapıyoruz. Bere boyu 44 ila 46  cm’de ilmekler bir kerede kesiyoruz ve tamamlıyoruz.
Üçgen Yapılışı : Atkı için 6 adet, bere için 6 adet üçgen yapıyoruz . Ördüğümüz üçgenlerin çevresine koyu sarı  iplikle spor ve iğne ile spor dikiş yapıyoruz. 14 ilmek başlayarak, haraşo örüyoruz. Her yandan, her sırada 7 şer defa 1′er ilmek kesip, ilmekleri sıfırlıyoruz. Koyu yeşil ,açık kahve ,gri  ve kırmızı  renk  ipliklerle 2 adet yapıyoruz. Berenin ve atkının uç kısımlarından tm tamına 2′şer cm yukarıya dikiyoruz. Koyulan 2′şer cm üçgenlerin düz kısımlarını çevrilerek dikiyoruz. Berenin arka ucuna tüm renkler kullanılarak 20 cm kordon ve ucuna 6 cm püskül yapıp takıyoruz.
Püskğlleri zevkinize uygunda yapabilirsiniz
iyi günlerde kullanmanız dileğiyle takım hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder