Saç Örgülü Atkı Yapımı

Saç Örgülü Atkı Yapımı



Saç Örgülü Atkı Yapımı İçin Gerekli Malzemeler:
5 numara şiş
2 yumak Zevkinize Uygun Renkte iplik

Saç Örgülü Atkı Yapım Anlatımı:

İlk olarak 54 ilmek atıyoruz böylece : 2 ilmek düz örgü, 2 ilmek haroşa örgü ve 5 sıra  4 adet düz örgü, 4 adet haroşa örgü örüyoruz sonra, 4 adet  düz örgü ve 2 adet haroşa örgü, 2 adet düz örgü örneği ile 4'lü lastik örgüsü ile 10 sıra örerek örgüye başlıyoruz..
 bundan  sonra saç örgüsünü örmeye başlayalım 4 ilmek haroşa örgü örüyoruz. sonra 12 ilmekle saç örgü örün.. ilk 6 ilmeği örmeden önce bir başka şişe veya tığa alıyoruz, daha sonra sonraki 6 ilmeği sağ elimizdeki şişe alarak, tığda bekleyen altı ilmeği sol şişe aktarıyoruz, sağ şişteki 6 ilmeğide sol şişe aktararak çapraz olarak düz örgü örüyoruz.
 4 ilmekten ,3 adet haroşa örgü, 1 ilmek düz örgü şeklinde resimde görüldüğü gibii saç örgü örülüşünü yapıyoruz. yine 4 ilmekten 3 haroşa,1 ilmek düz örgü ile yine saç örgü yaparak şişteki sonra 4 ilmeğe haroşa örüyoruz.

Şişle arka sırayı örerken bütün ilmekleri haroşa örgü modeli ile örüyoruz. atkıyı yapacağınız renkten örülen saç örgülü atkı modelinin saç örgüsünü istenilen uzunlukta(örneğin 5 santimetre) ördükten sonra saç örgüsünün kıvrımlarını yapmak için başta yapmış olduğumuz 6+6, yani  12 ilmeği çaprazlama alarak aynı işlemi uyguluyoruz.Atkımız istenilen uzunluğa geldiğinde en başta yaptığımız lastik örgüsünü tekrarlayarak ilmekleri keselim.iyi günlerde kullanmaınız dileğiyle kolaygelsin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder