Yatak Odası Takımı


   Bu görmüş olduğunuz el emeği göz nuru  yatak odası takımlarını sizler için derleyip çıkardım bu yılın en moda takımları olan bu modellerin yapımı da ustalık isteyen bir iş,bu takımları yapabilmek için tabiki önceden dantel işine biraz olsun aşina olmak gerekiyor.Zarif ve gösterişli duruşları ile yatak odanızın şıklığına şıklık katacak ve odanızı şenlendirecektir.

2012-2013 Atkı Bere Modelleri



 2012-2013 atkı bere modelleri,çok güzel atkı bere modelleri,bu yılın modası atkı bere modelleri,son moda bere tasarımları,bu tasarımları modelleri ve örnekleri bere örgüleri sizler için derledim iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

2013 Fular Modeli


              Bu şık fular modelini aile dostumuzda gördüğümde çok hoşuma gitti ve bende de olmalı diye düşünüp hemen örmeye koyuldum.Bittiğinde iyi ki ördüm diye düşünmeden edemedim.Örerken büyük zevk aldım sizlerin de mutlu olması beni mutlu edecektir diye düşünüp sizlerle paylaşmak istedim umarım amacıma ulaşmışımdır.Bu en yeni modelimizi sizlerin huzuruna sundum.Beğenmeniz ümidiyle...

Bebek Atkı Şapka Modelleri



2013-2014 Kış sezonu bebek atkı şapka takımları,2013-2014 moda bebk şapka atkı tasarımları,atkı şapka örgü modelleri,arkı şapka dantel modeli,Engüzel atkı şapka tasarımları,bu yılın moda bebek atkı şapka takımları,Bu sitede bütün istediklerinizi bulalbilirsiniz.

Şal Modeli 2013

                İlk gördüğümde benim de olmalı dediğim bu şık şal görenlerin dikkatini üstüne çekiyor. Dikkatlerin üstünüzde olmasını istiyorsanız bu şal tam size göre...Ben mor,beyaz ile bu görmüş olduğunuz yeşil sarı şalı yaptım ve bu şaldan siz takipçilerimizin de olmasını istedim ve yayınlama isteği duydum.
Yapımı oldukça kolay olduğu için yapımını anlatma gereği duymadım.Yapımı kolay olan şal çok özel günlerinizde güzellğinize güzellik katacaktır.İyi günlerde kullanmanızı diliyorum.









Bebek Atkı Şapka

iyi günler 2013 ün en moda ve revaşta olan atkı şapka modellerini yine sizler için bulup çıkardım.Kış aylarında hem bebekleriniz üşümeyecek hemde bulundukları ortamın en tatlıları ve güzelleri onlar olacaklar.bu atkı ve şapka modelinin yapımı oldukca kolay ve rahattır.yapılan örgü modelinde farklı renklerde iplikler kullanılıyor ve bu renk tasarımını sizler istediğiniz gibi yapabilirsiniz.Bu örgü modeli ni kullanırken sizlere hayırlı olmaı dileğiyle teşekkürler.

Kuzulu Bebek Patiği


              Siz değerli takipçilerimiz için sandıktan çıkardığım bu tatlı bebek patiklerini beğeninize sunuyorum:)
kış aylarında bebenizi üşütmeyecek olan kuzu patiklerinizi severek giydirirken bebeğinizin de dikkatini çekecek ve seve seve giyecektir.Hayattaki en değerli varlığımız olan çocuklarımızın mutlu olması da bizleri mutlu edecektir.İyi,mutlu günlerde giydirmenizi diliyorum...

Bere Modelleri




Erkek Bere modelleri,2013 kış sezonu bere modelleri,erkek bere takımları, en yeni erkek atkı modelleri, çeşitleri, 2013 erkek bere çeşitleri, modelleri, örgü bere modelleri, erkek giyim 2013, en modenr erkek bere modelleri, çeşitleri, en farklı erkek bereleri, çeşitleri, örgü bere modelleri, erkek örgü bere çeşitleri, modelleri, örgü modelleri, çeşitleri, lacoste erkek giyim 2013, lacoste bere modelleri,bunları sizler için bulup çıkardım,bence sizlerde bu yıla farklı bir bere ile girin kış günlerimizin vaz geçılmezi bereler ve atkılar bu yılda moda olacak gibi görünnüyor.

Dantel Örneği




 2012-2013 yılı en güzel masa örtüsü dantelleri sizler için seçip çıkardığım,oldukça şık ve gösterişli dantel örnekleri,gelinlik kızlarımızın çeyizlerini süsleyecek ve çeyizlerin olmazsa olmazlarından olacak bu nadide eserler her gelinlik kızımızın çeyizinde olsun isterim.iyi günlerde kulanmanız dileğiyle

Kışlık Bere Modeli

Kış günlerinin vaz geçilmezi örgü bereler yine bu yılda kışa girerken yine vaz geçilmezlerimiz olacağı ortada yine sizler için farklı bir bere modelini sergilemek istedim.Evet arkadaşlar kız arkadaşınıza yada sevgilinize hediye edebileceğiniz güzel bir bere modeli tabi bunu annenize yada ablanıza ördürmeniz gerekiyor.bu bereyi örmek çok kolay ve rahat anneniz hiç zorkanmadan bu bereyi sizin için örecektir tabi gemç kızlarımız da bu bereyi sizler için de sergiliyorum.iyi günlerde kullanmanız dileğiyle .

Havlu Kenarı

Malzemeler: 
1 adet havlu
2 renk 50şer numaralık havlu ipliği
22 numaralık tığ
 Yapımı:
Resimde de görüldüğü üzere 10 zincir çekip önce 1 tane telsiz dolduruyoruz sonra 2 ilmek alıp 3 defada çekip halkayı dolduruyoruz.Her bölümde toplam 5 dolgu vardır(her kenarda da telsiz dolgu vardır)Bu görmüş olduğumuz havlu kenarımız çok güzel olmakla beraber yıkandığı zaman ütü istemediği için çok da kullanışlıdır. Çok memnun kalacağınız bu havlu kenarının yapımı  çok da basit ve gösterişlidir.İyi günlerde kullanmanız dileğiyle hoşçakalın.

Bebek Atkısı

40 ilmek başlanıyoruz.1 ters 1 düz devam ederek , diğer uca yakın herhangi bir  bir yerden ve enine tam orta noktadan delik bırakarak devam ediyoruz,ben 8 ilmek kestim bir sonraki sırdan 8 ilmek şişe aldım.Boyunu isteğimize göre ayarlanabiliriz fakat çok uzun olması bebeklerimiz için ekstradan bir ağırlık geteireceği için gerek olmayacağını düşünüyorum .boyu bittikten sonra uçlarına ponpon ekleyerek bitiriyoruz.

Havlu Kenarı

İki aşmalı yapılan bu havlu kenarımız şık olmakla birlikte çok da kullunışlıdır.3 renkli ipliklerle geçiş sırası takip edilerek örneği tamamlanır.Kuşkunuız olmasın ki evlenecek olan kızlarımızın çeyizindeki yerini alacak olan bu havlu kenarı görenlerin beğenisini toplayacaktır.İyi gnlerde kullanmanızı dilerim...

Kuğulu Lif Modelleri

Lif Modelleri,
Malzemeler:
4 farklı lif ipliği
lif tığı
Lif Yapımı:
Kenarlarını isteğinize göre daha büyük yapabileceğiniz bu yavru kuğulu lifi yıldız örgü tekniği ile yapabilirsiniz.(yıldız örgü:her deliğe 1 er cmlik 3er iplik alıp doldururuz yani tığdaki 3 ipi birden toplayıp ilk ipi elimizle tutup arasından geçip sıkıştırırız)Sırası geldiğinde ise renk değiştirip modeli atmaya başlarız.İyi günlerde kullanmanız dileğiyle...

Yaprak Lif Modelleri,

Lif Modelleri,
Malzemeler:
2 renk lif ipi
lif tığı
Lif Yapımı:
 24 adetle başlanır.2.sırayı da yaptıktan sonra 9.sırada iplik rengi değiştirilir.ve örnek atılmaya başlanır.Lifin her bir sıra sonuna gelindiğinde kafa karışmasını önlenmek amacıyla lif de ters düz çevrilir.Bu çok güzel bahar yapragıyla bahar aylarında yıkanmak mutluluk verir.Ve ya gelinlik kızlarımızın çeyizinde olmazsa olmazlar arasında yer alacaktır.

İğne Oyası Havlu Kenarı

Bu zarif havlu kenarı gelin kızlarımızın çeyizlerinde en güzel yeri almaya aday...Yapımı çok kolay olmakla beraber çok da gösterişli olan bu havlu kenarı evlerimizin en güzel süslerinden olacaktır.unutmamak gerekir ki ağaç yaprağıyla gürler.iyi günlerde kullanmanız dileğiyle...

Boncuklu Patik

Bebelerimizin tombik ayaklarına çok uyacak olan bu patik yapımı çok kolay olmakla beraber çok da şıktır :) Herkesin gözü üstünde olacaktır.Yaz akşamları giydirebileceğiniz bu mükemmel patik ayağı sıkı sıkı kavrar ve hareket kısıtlamaz.Bu harika patiği yapıp gydirdiğinizden ötürü hayattaki en değerli varlığınız olan bebeğinizin mutlu olması sizleri mutlu edecektir.İyi günlerde giyip büyüsün :)

Ayıcıklı Lif Modelleri

Lif Modelleri,
Lif İçin Gerekli Malzemeler:

4 Farklı renklerde (Zevkinize Uygun) Lif İpliği
1 Adet Lif YApımında Kullanılan Tığ

Lif Yapımı:
En altı farklı renkte olmak koşuluyla her biri 1 cmlik 3 ayrı ilmeği tığa alıp boğuyoruz.ilk sırada bu boğum sayısı 20 dir.En sona gelindiğinde ise dönüp aynı yere 3er ilmekli boğumlar yamaya devam ediyoruz.sonra arzunuza göre diğer renge geçiyoruz ve ayak kısmını yapmaya başlıyoruz.bu şekilde devam ederek vücudu,kolları, yüzü ve kulakları örerek bitiriyoruz.kenarları da aynı şekilde isteğe bağlı renkte  yine 3 er boğumlu araları zincirli olmak şartıyla üstüne 2 adet  2 zincir çekilerek tavşan kulağı biçiminde çevresi tamamlanır.

Tavşan Bebek Patiği

Gerekli Maizemeler;
4 numara şiş
Zevkinize Oygun İki Farklı Renkte Patik İplik
Tavşan patik Yapımı
1- 4 nolu şiş ile 50 ilmek başlıyoruz. 6 diş haraşo örüyüruz.
2- Haraşo Ördükten  sonra 3 sıra mavi düz örgü örülüyoruz, daha sonra bir sıra ters örgü ve sonra yine 3 sıra düz örgürüo Yine beyaz yüne geçiliyor.
3- 8 sıra beyaz ördükten sonra ilmekleri 3 e ayırıyoruz yani 18-14-18 şeklinde olucak şekilde. Ortadaki 14 ilmek sabit kalacak kenardaki 18 ilmekten her sırada bir ilmek alarak 10 ilmeğe düşürüyoruz. Yani toplam 34 ilmek kalıcak şekilde küçültüyoruz.
4- Bundan sonra üst tarafını istediğiniz uzunlukta örebilirsiniz.
5- Kulaklarını tığ ile yapıp üzerine dikiyoruz
kolay gelsihayırlı olsun iyi günlerde kullanın.

El İşi Örme Bebek Çantası

El Emeği Göz Nuru El İŞi Çanta Modelleri

Bebeciklerimizin hele kız bebeklerimizin vazgeçilmesidir çantalar başka bir bebğin elinde görürgörmez hemen kendilerinin de olsun isterler.Tabikide olacak neden olmasın ki neden bizim bebeklerimizin de onlar istememden bir iki günde örüp bebeğimize hediye olarak verebileceğimiz bir örgü çanta hediyemiz olmasın.hem düşünsenize büyüyüp kocaman bi kızımız olduğunda onu anı olarak saklaması bence çok ama çok güzerl olur sizler için paylaştıgım bu tatlı bebek çantasını beğenilerinize sonuyoırum ilginize teşekkürler

Baş Örtü Yazma Örneği

İğne oyası yazma kenrı yapmak zor bir uğraştır, yapmasını bilenler ve bu konudsa ustalaşankar için çok zor olmasa yine de onlarıda zorlayacak yazma kenarı örnekleri mevcuttur. iğne oyası ile yazma kenarı yapmak yazmalarınızı, çemberlerinizi, namaz baş örtülerinizi ve günlük baş örtülerinizi  süsleyebilirsiniz, hatta takılar bile yapabilirsiniz, şimdi sizlerle paylaşacağım konu yazma kenarı örnek tasarımlarıdır daha sonra ki yazılarımda yazmalara uyumlu dantel örnekleri de yer vereceğiz.. İlk örneğimiz günlük kullanım için uygun olan bir yazma modelidir.zarif ve narin yeşil arka plan üstüne gök mavisi şekiller oturtulmuş bir yazma ürneğidir bu örnek yapılmış ve şık bir örtü ortaya çıkmış.. yaşil yazmaya uygulanan mini ve bir o kadarda güzel bir çiçek örneği yapılmış.  Çiçekli bir yazmaya yine çiçek desenlerinin uygulandığı iğne oyası ve benzerlerini çeyizlerinize koyabilirsiniz..
Yeşil yazmaya uygulanan kırmızı çiçekler oldukça güzel görünüyor.. Yine yeşil bir iğne oyası örneği de kırmızı bobin ipliğinin kullanıldığı şık çiçeklerler bezenmiş.. Çiçekli krem bir başörtüsünde yine rengarenk çiçeklerle yapılmış iğne oyası görmektesiniz.. yeşil yazma da ki desenlerde ilginizi çekebilir.. kırmızı çiçekli yazmanın yeşil  ve sarı kelebekleri de çok şık görünüyor..
İyi günlerde kullnmanız dileğiyle

Bardak Altlığı Örneği


















Sizler için bulup çıkardığım bardak altlığı iyi günlerde kullanınınz eminim sizlerde benim gibi bu bardak altlıklarını çok ama çok seveceksiniz .Bu dantel blogunda ne işsterseniz bulacaksınız.teşekkürler

Bayan Bere Yapılışı

Bayanlar için çok güzel ve vir okadarda şık Bere Yapılışı: Modeldeki yün oldukça kalın,isteğinize göre daha ince ve farklı renklerde ipler de kullanabilirsiniz. Yününüz kalınsa 80 inceyse 90 ilmek atıp başlayın sonra10 sıra horaşa örgüdükten sonraki işlemde 4 ilmek düz 4 ilmek ters yapın bu biçimde iken başınıza ölçüp isteğinize göre uzunlukta yapın son kısımlara gelirken kenarlardan 2 şer eksiltin son kısımda kesin haroşa örün ve devamı için sizlere kolay gelsin iyi günlerde kullanınız.

İğne Oyası Baş Örtüsü

Siz okurlarım ve takipçilerim için bir farklı tasarım daha ekliyorum umarım beğenirsiniz  kendi modellerimden olan bir çok güzel olan  tasarımımı yayınlamaktan zevk alıyorum. bu tasarım annelerimizin kullanamsını istediğim ve hiç bir zaman sıkılmadan kullanacakları her kullanımlarında zevkle başlarında taşıyacakları bir tasarım iğne oyası olarakta bilinen bü örnek tasarım bana annemeden çeyizimde yaptırmıştı ve bende sizlerle paylaşmak istedim.bu tasarımları beni takip eden her kullanıcım için ve kullanıcılarımın yapacağı tasarımlarda hediye olarakta verilebilecek bir modeldir .
Yapımına gelecek olursak bu modelin yapımı  birazcık ustalık isteyen bir konudur.bu öreneği yapmadan önce bir müsvette kağıt üzerinde dikim sayılaronı yazar iseniz daha kolay yapmış olcaksınız ayrıca  önceden bir kaç kez iğne oyası işini yapmış olmak gerekiyor.eğer yapmamış iseniz bu modeli yapmak için diğer kolay modellerden bir kaç denenme yapmanızı öneririrm.
yapıma başlamadan önce baş örtüsünün kenarlarını iğne ile ufak dikişler alanak el ile dikmeyi unutmayalım

İğne Oyası Baş Örtüsü












Yine sizler için kendi modellerimden olan bir nadide tasarımımı daha yayınlıyorum.bu tasarım annelerimizin kullanamsını istediğim ve hiç bir zaman sıkılmayacakları ve her kullanımlarında zevkle başlarında taşıyacakları bir tasarım iğne oyası olarakta bilinen bü örnek tasarım bana annem çeyizimde yaptırmıştı ve bende sizlerle paylaşmak istedim.bu tasarımları beni takip eden her kullanıcım için ve kullanıcılarımın yapacağı tasarımlarda hediye olarakta verilebilecek bir modeldir .
yapımına gelecek olursak bu modelin yapımı  birazcık ustalık isteyen bir konudur.yani önceden bir kaç kez iğne oyası işini yapmış olmak gerekiyor.eğer yapmamış iseniz bu modeli yapmak için diğer kolay modellerden bir kaç denenme yapmanızı öneririrm.
yapıma başlamadan önce baş örtüsünün kenarlarını iğne ile ufak dikişler alanak el ile dikmeyi unutmayalım
Yapımında kullanılan malzemeler
1 adet iğne
isteğe beğlı iki farklı renkte iplik
1 adet uygun standart boyutlarda kesilmiş baş örtüsü

Çok Güzel Atkı Bere Örneği


Kış geldi ve kapımıza dayandı neden sizinde böyle çok güzel bir atkı şapka takımınız olmasın örülmesi yapılması kolay ve sizi kışın soğuk günlerinde en güzel arkadaşınız olacak bu takım ı sizler için sergiliyorum tasarımı yapımı tamamen bana ait olan bu atkı şapka tasarımı, örneği modeli sizlerin de olmasını çok ama çok isterim.
 tek yapmanız gereken 2 numara bir şiş ve zevkinize uygun iki renkli iplik tabi değişik ve renklerde olan ve tek bir iplikte yeterli olabilir.yapımı bir o kadar kolay bir tasarım eşinize arkadaşınıza hediye olarak kısa sürede yapabileceğiniz bir örnek atkı şapka modeli.
kışların o soğuk günlerinde kulaklarınız ve başınızı üşütmeden bütün işlerinizi halledin. ve grip nezle sinüzit gibi hastalıklardan da kurunun.
herkese kolay gelsin.

Baş Örtüsü



Halk dilinde Yazma olarakta bilinen bu baş örtüsünü sizlerle paylaşmak istedin geçenlerde yakın br akrabam kullandığında görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti.hoşuma gitme sebebi zarif yapmı ve kullanımı kolay olan bu model günlük kullanımlarda ihtiyacımızı tam olarak karşılıyor diye biliriz.görünümü ve basit yapımıyla kullnmak isteyeceğinizi düşünerekten bunu bloguma ekliyorum ve sizlerle paylaşıyorum bu model iğne oyası olarakta adlandırılıyor.
Yapımına gelecek olursak tabikide bu modeli yapmak için biraz iğne oyası işinde usta olmak gerekiyor tabi yeni başlayanlar bu iğne oyasını yaparke biraz zorlanabilir.tasarımımızda iki farklı renklerde iplik kullanılmıştır.siz isteğinize göre bu tasarımı üç renkte kullanabilirsiniz.

Sehpa Örtüsü


Evinizin sahpaları boş kalmasın ve bu tasarım bu model hem tepsi örtüsü hem sehpa örtüsü olarak çok rahat bir şekilde kullanılabilir.siz takipçilerimin beğenisine sunuyorum.beğenmeniz ve bunu evlerinizde kullanmanız sizleri mutlu edecektir.bu sehpa örtüsünü günlük yarımşar saat yapmaile tam 4 günd bitirdim ve sahpamın üstüne büyük bir zevkle attım söylediğim gibi tam dört günde ve toplamda 2 saat çalışma ile sizinde eviniz de çok güzel bir örtüye sahip olabilirsiniz.yapımı başalması ve bitimi çok zevkli bir örtü bu dantel işine yeni başlayanların ve danteli tam olarak iyi bilmeyenlerin çok rahat bir şekilde örebileceği bir tasarım model kolay şık ve tamda her evhanımının zevkine uyacak bir tasarım model iyi günlerde kullanmanız dileğiyle teşekkürler.

Firkete İle Kolay Yapılan El İşi Örgü Atkı Modeli



Bugüne kadar gördüklerimin içinde en kolay yapılıyor olanı ve kullanımı bir o kadar rahat ve kolay olan bu atkı benzeri tasarımı sizlerin beğenisine sunuyorum inşallah beğenir ve sizde benim gibi gönül rahatlığı ile kullanırsınız. Dün arkadaşımda oturuyor iken beraber başlayıp farklı bir tasarım oluşturmak istedik ve firkete ile bir atkı yapmaya karar verdik arkadaşımın da yardımı ile bu atkıyı rahat bir şekilde hızlıca bir buçuk gün gibi kısa bir sürede bitirdik ve yukarıda da söylediğim gibi bu atkıyı benim takipçilerim olan sizlerin beğenisine sunuyorum.bu atkıyı yaparken sizin zevkinize uygun renklerde iki veya üç renk atkı ipi kullana bilirsiniz firketeyi soracak olursanız aslında bu işin en zor yönü de burası bizin bildiğimiz büyüklükteki firketeler bu atkıyı yapmak için biraz küçük geliyor.bu atkı için biz kendimiz 0,3 mm kalınlığında bir çelik teli firkete şeklinde bükerek işimize yarar hale getirebiliriz . her şey sizler için iyi günlerde kullanınız.

Bebek Yelek Modeli







Yelek Arkası: 76 ilmekle başlıyoruz ve 16 cm haraşo ördükten sonra 4 sır sağdan ve soldan 1 'er tane ilmek eksiltiyoruz
Yelek Ön bölgesi: 40 ilmekle başlayarak arkada yaptıgımız gibi 16 cm haraşo ördükten sonra. Kolu ve yakayı aynı anda kesmeye başlayarak devam ediyoruz. Yaka ve kol için 6 sırada 1 'er ilmek kestikten sonra 11 cm eklayerk haraşo örerek devam ediyoruz. Omuzları kesmeden  önce ense bölgesi için bir yandan 4 ilmeği örerek devam edip diğer omuzuda dikiyoruz
ARKA TIĞ İŞİ: 6 zincir çekekerek  halka yaptıktan sonra, bunun üstüne 4 zincir daha çekip 3 tırabzan örerek ve aşağıda anlatıldığı gibi sürekli bitene kadar devam ediyoruz:
4 zincir çekip aynı bir önceki gibi ördüğümüz yere bakarak 01 tırabzan örüyoruz. Arka tarafa geçip, tekrar 4 zincir çekin ve 3 tırabzan örüüyoruz. Sonrasında 3 zincir çekip alttaki 3 tırabzanın üstüne 1 kafes örüörüyoruz. Tekrar 3 yoruz zincir çekip 3 tırabzan örü. Arka yüze geçip 4 zincir çekin ve 3 tırabzan örün, 3 zincir çekip 1 kafes örün ve tekrar 3 zincir çekip ortaya 3 defa batarak sık iğne örün. 3 zincir çekip 3 tırabzan örün, 1 zincir çekip 1 tırabzan örün ve arka yüze dönün. 4 zincir çekip 3 tırabzan örün, sonra 3 zincir, 5 sık iğne, 3 zincir, 3 tırabzan, 1 zincir, 1 tırabzan ile devam edin ve arka yüze geçin. 4 zincir, 3 tırabzan, 3 zincir, 3 tırabzan, 3 zincir, 3 sık iğne, 3 zincir, 3 tırabzan, 3 zincir, 3 tırabzan, 1 zincir, 1 tırabzan örün ve arka yüzde 4 zincir, 3 tırabzan, 3 zincir, 1 tırabzan, 3 zincir, 3 tırabzan ile bitirin. Bu tarifi kullanarak motifleri resimdeki adet kadar örün.
Bunları sabırla ve tek elden çıkacak şekilde yaparsanız yeleğiniz bebeğinizin üstünde çok tatlı ve hoş duracaktır helede kız çocoklarının üzerinde muhteşem olarak sergilenecek tir iyi günlerde kullanınınz

Dantel İle Örülmüş Tepsi Örtüsü Modeli

Küçük aileler için tasarlanmış küçük tepsi modeli için örülen bir model etrafı örümcek örgüsü ile çevrilip kurdela ve boncukla süslenmiş narin bir örtüdür.Dantel örtüler tepsi içinde çok şık ve gösterişli duruyor özellikle gümüş tepsilerin çizilmesini yıpranmasını önlüyor hem kullnımı kolay hemde zerafet  bir arada düşünülerek örümesi gerekiyor ben mutlaka tepsilerimin içinde dantel kullanıyorum sizlerede tavsiye ederim.

Küçük Sehpa Örtüsü





Küçük bir okadarda şirin olan bu sehpa örtülerini sizlerle paylaşmak istedim evinizin her hangi bir odasını süsleyecek olan bu sehpa örtüsü benimde evimde kullandığım nadide parçalardan biridir.
Yapımı ve işleyişi çok ama çok basit olan bu örtü sehpa üzerinde narin duruşu ile evinize gelen misafirlerin dikkatini hemen çekecek ve evinizin güzelliğine güzellik katacak burada sergilediğim tasarım tamamen nanait olması ilede çok önemli bir parçadır.
 tasarımı 6'lı gurup halinde kullanabilir isterseniz yapım esnasında görülen daireleri büyüterek fiskos tarzı veya orta sehpalar içinde kullanabilirsiniz.
iyi günlerde kullanmanız dileğiyle

Pembe Bebek Patiği

Çocuklar İçin Yapımı  Patik Modelleri  Çocuklar İçin Yapımı  Patik Modelleri


 PEMBE PATİKLER Patik Yapılışı Açıklamalı örme 39 İlmek atarak 1 sıra ters örün.Ön yüze geçtiğinizde 1 haroşa örün, 1 arttırın ( şişe bir kez ip dolayın) 18 ilmeği haroşa örün,1 ilmek arttırın,1 haroşa örün 1 ilmek arttırın.Sonraki 18 ilmeği haroşa örün.1arttırın,1 haraşo örüp sırayı tamamlayın.Böylece sıra sonunda 4 ilmek artmış olacak.

 Sonraki 4 sırda (örgünün arkasında değil sadece önünde)aynı arttırma noktalarından 4 ilmek arttırmaya devam edin.(18 er ilmekler sabit kalacak şekilde.)Toplam 5 sıra haroşa olduktan sonraşişinizde 59 ilmeğiniz olmuş olacak yani 20 ilmek arttırmış oluyoruz.
 2 sıra düz örüp patiğin kenar kısmındaki tırtıklar için 2 ilmeği düz olarak beraber örüp ,şişe bir ip dolayın,sıra sonuna kadar aynı şekilde örün.Yine 2 sıra düz örün.

 5 sıra haroşa örün,sonraki sırada patik burnu için örgü ortasındaki 11 ilmek üzerinden düz örmeye başlayın,ancak yanlardaki 24 ilmekten bir ilmeği her ön sırada 1 ci ve 11 ci ilmekle beraber örün.2 kenardaki bekleme ilmeklerinden 8 kere 1 er ilmek eksilttikten sonra,eksiltmeye devam ederk 2 sıra haroşa örün.
 Tekrar düz örgüye geçip ortadaki 11 ilmeğin her iki yanında 16 şar ilmek kalana kadar eksilterk örmeye devam edin.
 17 sıranın başından itibaren patik boğazına bağcık yeri yapmak için 2 ilmeği düz olarak beraber örüp şişe 1 ip dolayın.Sıra sonuna kadar aynen örün.Arka sırayı ters örün.19. cu sıradan itibaren motif şemasını takip ederek örgüye devam edin.

 Bağcık ajurundan itibaren 20 sıra olduğunda 2 sıra haroşa örerek bütün ilmekleri kesin.Küçük ponponlar ve bağcığını hazırlayıp geçirin.

Tek Parçadan Oluşan Şal modeli

Şalı yaklaşık 85 cm başlayacağız ona göre tel sayası ayarlanmalıdır ve genişliği yaklaşık 30 cm olmalıdır. . Düz olarak 10 siyah veya kendi zevkimize göre tercih ettiğimiz bir rengi öreceğiz. Sonra diğer zevkimize uygun  rengimizi ekleyip 15 sıra öreceğiz. İkinci renkte bitince tekrar siyahı bağlayarak 4 sıra öreceğiz böyle devam ederisek  şal isteiğimiz uzunluğa ulaşınca bitireceğiz ve yan kısmına tel takarak bağlama kısmını başlayacağız. 30 cm geniliğindeki kısma taktığımız telleri haroşa öreceğiz ve iki sırada bir tek tel azaltarak devam edeceğiz. Bağlama kısımlarının genişliği kadar tel kalınca onları uzun örüp bitireceğiz.

Güllü Şal Yapımı

Kullanılan malzemeler:

300 gr siyah yün
100 gr koyu yeşil
100 gr açık yeşil
100 gr kırmızı
100 gr turuncu
100 gr somon Şal Yapımı zorluk derecesi : Yapım detayları:Siyah yünle 15 ilmek başlanır, üçgen şekli vermek için belli mesafelerde her iki yanlardan arttırılarak haroşa olarak devam edilip istenilen ölçü elde edilince kesilir. Çiçekleri yapmak için eşit ölçüde istenilen renkte  ipler kesilir saçak bağlar gibi şekle göre bağlanıp gül ve yapraklar yapılır.Şalın kenarlarınada gülü yaptığımız renklerden tığ batılır.tasarımı güzel ve kullanımı rahat bir şal iyi günlerde kullanınız.