Bebek Örgü Modelleri Ve Hırka Modelleri

Beyaz Bebek Hırka Modelleri
Bebeğinize bembeyaz ve kışın onu sıcacık tutacak bir hırka modelinin yapılışını paylaşmak istiyoruz...

Bebek Hırkamızın Yapılışı :
  3.5 numara örgü şişimize 92 ilmek atarak başlıyoruz, 2 sıra düz örgü ördükten sonra 3. sıranın başında sol ön bölge için 21 ilmeği, 1. ilmekten başlayarak resimde de görüldüğü gibi 1-6 ilmekleri tekrarlayarak örüyoruz. 1 ilmek arttırıp (artırma işlemini de Şişe iplik dolayarak yapıyoruz ) 2 ilmeği düz örgü örüp, aynı şekilde 1 ilmek arttırıyoruz. Sonra kalan 10 ilmeği sol omuz için düz örgü örüyoruz. 1 ilmek arttırarak 2 ilmek düz örgü örüp 1 ilmek arttırıyoruz. Kalan 22 ilmeği arka taraf için düz örgü örüyoruz. 1 ilmek arttırıp 2 ilmek düz örgü örerek, 1 ilmek arttırırı. Sonraki 10 ilmeği sağ omuz için düz örgü örüp. 1 ilmek arttırıyoruz. 2 ilmek düz örgü örerek, 1 ilmek arttırırp Kalan 21 ilmeği sağ ön için, verilen resimde de görüldüğü gibi takip ederek, desenin sol ön tarafla aynı olacak biçimde örelim Böylece sıramızın sonunda 4 tane ilmek artışı ve 8 tane ilmek artmış olacaktır. Sonra gelen her 2. sırada aynı örgü modeli üzerinden, aynı biçimde (ilmek artış noktalarından) 26 kez 1 ilmek arttırarak örgüye devam ediyoruz. Bu arada sağ ve sol bölgede resimde 1-6 ilmeklerini 4 kez tekrar edecek şekilde, artan her bir ilmeğe örneği örün. Sonra artan ilmekleride düz örgü yaparak hırkaya devam edin. (Ön bölgenin ortasındaki desenli örgüler, örgünün sonuna dek devam edecektir) Örgümüzün boyu baştan itibaren 18 santimetre - 54 sıra olduğunda kolları örörnek için, 55. sıranın başlangıcında  sol ön için 49 ilmeği beklemeye alıyoruz. Sonra gelen 66 ilmeği sol kol için örgü şişinde bırakıyoruz. Sonraki ilmekleri de beklemeye alıyoruz. Örgü şişinde bulunan 66 ilmek üstünden sol kol için düz örgü örmeye devam ediyoruz.Bunu yaparken aynı zamanda kol şeklini vermek için iki kenardan her 14. sırada 4 kere 1 ilmek çıkartarak örgüye devam ediyoruz. Örgü boyu kola başlama ilmeğinden itibaren 12 santimetre - 36 sıra olduğunda bütün ilmekler üzerinden verilen resimide  takip ederek örgüye devam ediyoruz. Örgü boyu düz örgüden başlayarak 8 santimetre. - 24 sıra olduğu zaman bütün ilmekleri bir seferde kesiyoruz. Sol kolun devamında 78 ilmeği arka için duraklatalım. Sonraki 66 ilmeği sağ kolu yapmak için 3.5 numara örgü şişine geçirelim. Sol kolda uyguladığımız örgü işlemlerini aynı şekilde tekrarlayarak, sağ koluda örelim. Beklemede olan sol ön, arka ve sağ ön ilmeklerini 3.5 numara şişimize geçirip Toplam 176 ilmek üzerinden sol ön, arka ve sağ ön için, 2 ön ortasındaki desen devam edip ve ortadaki ilmekler düz örgü yaparak örgüye devam edelim. Örgümüzün boyu koltuklardan başlayarak 15 santimetre - 44 sıra olduğunda, bütün ilmekler üzerinden resmimize göre hıtkamıza devam edelim
Not: Örnekte ilmek sayısının eşit olması için büyük beden örgüde 2 tane ilmek arttırıralım "
  Örgü boyu düz örgüden itibaren 8 santimetre 24 sıra olduğunda bütün ilmekleri bir seferde keselim . Kapşon Yapımı : Sağ ön yaka ucundan itibaren, arka yakanın ortasına kadar, eşit aralıklarda 48 ilmek alarak, 3.5 numara şişimize geçiriyoruz. 1 sıra ters ördükten sonra . 2. sıra başında ilk 25 ilmeği verilen resme bakarak örün. 26. ilmekten itibaren, kalan ilmekleri düz örgü örün. Sonrasında ki sıralarda aynı örgü düzeni üstünden örgüye devam edin. Örgü boyu ilmek alma yerinden itibaren 40 santimetre 60 sıra olduğu zaman 2 sıra düz örgü örelim İlmekleri açık olacak bir şekilde şişten çıkaralım Açık ilmekleri, sol ön ortasından, arka yaka ortasına değin yerleştirin. Son sırayı sökerek, açık ilmekleri ilmek dikişi ile dikip Aynı şekilde 2. hırkayı (iç) örün.
 Bitirme : Hırkanın  kol altlarını ve kapişon arka orta dikişlerini ayrı ayrı birleştiriyoruz 2. örülen hırkayı 1. örülen hırkanın içine yerleştiriyoruz. İki hırkayı, 3.5 numara örgü tığı ile etek ucu, ön ortası, kapişon kenarı ve kol uçlarından tığlayarak birleştiriyoruz. Örgü ipliğinden 2 adet ponpon hazırlayın. Bitmiş uzunluğu 80 santimetre  olacak şekilde kordon hazırlayın. Hırka ile kapişonun birleştiği noktada, kordon uçları ön ortasında kalacak şekilde eşit aralıklarla yaka kenarına geçirin. (İki kattan birlikte) Ponponları kordon uçlarına tutturun. Beden : 3-4 Yaş grubu. Büyük beden ölçüleri parantez içindedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder