Kız Bebekler İçin Örgü Hırka Modelleri

Fermuarlı Kız Bebek Örgü Hırka Modeli
Örgü Hırka Modelinin Yapılışı
Kullanılan Malzemeler :2 x 100 gr  zevkinize uygun iplik 5 numara şiş tek kat ip
Modelin yapılışı : Modelimize arka kısımdan yapmaya başlayalım ilk olarak 68 ilmek atalım 3 santimetre fantazi lastik ördükten sonra (1 ters, 1 düz ilmeği şişin arkasına batarak örün). 17 santimetre düz örün sonra kolu 2+1+1 olarak kesim işlemi yapın. Toplam boy uzunluğu 30 santimetre olunca örgüyü bitirin .
Hırkamızın Ön kısmı:Ön tarafa  37 ilmek atarak başlayalım 3 santimetre fantazi lastik ördükten sonra 6 ilmek fantazi lastiği yaka boyunca örün . 2 sıra düz örgü ördükten sonra toplu modele başlayın. Topları oluşturmak için 1 ilmeği düz örgü örüp uzatın ve 1 ip dolayın. Aynı ilmeği tekrar düz örüp uzatın ve 1 ip dolayın. Bu işlemi toplam 4 kez üstüste  tekrarladığınızda 1 ilmekten 8 ilmek yapmış olacaksınız ve resimdeki top oluşacak . Arka yüzü örerken, bu 8 ilmeği tek seferde alıp, ters örün.
Kol yapımında 17.inci santimetrede  2+1+1 olarak kesim yapın . Yaka oyuntusu  açmak için 25. inci santimetrede 8+2+2+2 ilmek kesin. Omuzda 14 ilmek kalıp, toplam boy 30 santimetre olunca örgüyü bitirin.
Kolların Yapımı : Kol kısmına 37 ilmek atarak başlayalım bede uyguladığımız fantazi lastiği burada da uyguklayın . 19 santimetre düz örüp kolu 2+1+1 olarak kesin ve omuzda 6 ilmek kalana dek kesmeye devam edin. Toplam kol boyu 28 santimetre olacak şekilde olsun.
 Yaka Kısmı: Yakadan 56 ilmek alıp 2 santimetre fantazi lastik örün.
Fermuarlı Kız Bebek Örgü Hırka Modeli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder