Kolay Bayan Hırka Örülüşü Ve Açıklamalı Anlatımı

Önden Bağlamalı Bayn Hırka Modelleri
Bir kış sezonu ve bu sezon acaba hangi hırka modellerini alsam yada yapsam diye düşündüğünüzü tahmin ettik ve sizlere bir hıtka modelimizin yapılışını anlatmadan önce bu sezonun hırka modası konusunda biraz bilgilendirmek istedik.
  Bu yıl hırka modellerimizde biraz değişim olduğunu sizlere söyleye biliriz bildiğimiz kalsik modellerden yani  düğmeli hırkaların yerini boyundan geçirmeli, kazak modelli hırklar daha çok kullanılmakta ve beğenilmektedir tabi ki bunu yanında düğmeli hırkalarımızı da göz ardı edemeyiz çünkü hırka konusunda modası geçmeyen hırka modelleri bunlardır diyebiliriz  Fakat boyundan geçmeli kazak tarzı hırklar genellikle ılıman yörelerimizde daha sık kullanomakta ve bu tarz hırkalar oranın havalarına ve soğuklarına daha çok uyum sağlamaktadır.  Tabiki kışın sert geçtiği bölgelerde eski düğmeli hırka alışkanlıklarımızdan vaz geçmemizde mümkün olmamaktadır.
Şimdi hıtkamızın yapılışını anlatmaya başlayabiliriz 

Kırmızı Bayan Hırka Yapılışlı

   Ön Taraf : 45 ilmekle siyah renk iplikle başlıyoruz, 5 Sıra haraşo örüp Üzerine tığ şiş ile her ilmekten ilmek çıkartarak sıra başına kadar devam ediyoruz. Dönüş sırasmda önce tığa 1 dolayıp 2 ilmği çekityoruz. Tığa 1 dolayıp tekrar 2 ilmeği çekerek devam ediyoruz. Başlangıç tarafına gelince 1 zincir çekip tekrar önde oluşan direk aralanndan ilmek alarak devam ediyoruz. Kırmızı renk iplikle ile 24 santimetre örup siyah renk ile ilmeklerin üzerine 4 sıra haraşo örüyoruz. Tekrardan kırmızıya geçip tığ şiş ile devam ediyoruz. Kalıp şekline göre kol ve yaka kesimini yapıyoruz.
 Arka Taraf : 75 ilmekle başlıyoruz Siyah 5 Sıra haraşo örüp üzerine ön de olduğu gibi devam ediyoruz. Kollara başlarken 48 ilmekle başlıyoruz. Haraşonun üzerine tığ şiş ile kırmızı renkle devam edip Kolun tarafmdan eşit aralıklarla 1 'er zincir olacak şekilde her iki yönden 5 adet zincir artırılrarak örun. Boyun bölgesinden ilmek alıp siyah ile 4 sıra haraşo örup hırkamızı tamalıyoruz.Umarım sizlerin yapabileceği şekilde anlatabilmişimdir Tüm Takipçilerimize kolay gelsin diyor iyi günlerde kullanmanız dileğiyle yazımı bitiriyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder