Tunik Tarzı Bayan Hırka Modelleri Ve Yapılışları

Paçalı Tunik Tarzı Byan Hırka Modelleri
 Paçalı Tunik Tarzı Bayan Hırka Modeli Örgü Yapılışı
Sizlerle paylaşacağımız  hırka modelimiz siyah ve beyaz ipliklerden örülmedir tabi ki sizler zevk,n,ze uygun ipler seçerek yapabilirsiniz.
GÖVDE KISIMLARI VE TÜM HIRKA Siyah ve beyaz renkte ipliklerimizele ile 2 sıra örerek deseni ortaya çıkaracağız. 1. (siyah) iplikle: 2 düz,1 ilmek örmeden alıp tekrardan ,2 düz 2.(siyah):ters ilmekler ters , önceki sırada örmeden alınan ilmekleri düz olarak (şişe geçirildiği  gibi ) örüyoruz 3.( krem):sol şişimizdeki ilmeklerden ters olan ilmekten bir önceki ilmeği örmeden alarak sırayı birinci sıra gibi tamamlayalım. 4.(krem): 2.sıra gibi kahve ilmekleri düz örelim.
 SAĞ ÖN BÖLGE : 2 parça ( sağ - sol ) 9 nolu şiş ve siyah iplikle ile 28 ilmek atalım.ve deseni 1.sıradan itibaren uygulayarak 33 santimetre örelim.kol kesimini yapalım. sol taraftan ( sağ parça için ) sırasıyla her sırada 3-1-1 olacak şekilde toplam 5 ilmek keserek devam edip örgümüz 43 santimetre olduğunda yaka kesimi için sağ taraftan sırasıyla her sırada 7-2-1-0-1 olmak üzere 11 ilmek keselim.örgümüz 50 santimetre olduğunda ise kalan 12 omuz ilmeğimizi bir kerede keserek bitiriyoruz.
 SOL ÖN BÖLGE : Sağ Ön tarafın yapılışında anlatıldığı gibi aynen yapılacaktır..
ARKA: 9 numaralı şiş ve siyah renkte iplikle ile 47 ilmek başlayıp deseni 1.sıradan itibaren uygulayarak 33 santimetre ördükten sonra kol evleri kesimini uygulayalım.her sırada sırası ile 2-1-1 olmak üzere her iki yandan toplam 8 ilmek keselim.toplam örgü 48 santimetre olduğunda arka yaka oyuğu için ortadaki 11 ilmeği keselim.örgümüzü 2 ye  ayırarak kesme işlemine devam edelim.boyunun iç yanlarından her iki taraftan da 1-1 olmak üzere toplam 2 şer ilmek kesip omuzlarda kalan 12 şer ilmeği bir kerde keserek arka tarafı bitirelim.
 KOL BÖLGESİ: 9 nolu şiş ve siyah iplik 25 ilmek başlıyoruz ve deseni birinci sıradan itibaren uygulayarak 7 santimetre ördükten sonra arttırarark devam edelim 7 santimetrede bir her iki taraftan 6 kez 1 er ilmek arttıralım.toplam kol boyu 48 santimetre  olduğunda eksiltmelere başlayıp her iki yandan önce ikişer sonra 9 kez olmak üzere her tersde birer ilmek toplam 22 ilmek keselim.kalan 15 ilmeği bir defada keserek bitirelim.
DİKİŞ KISIMLARI:Yan tarafları ve omuzları diktikten sonra kolları kapatarak bedene birleştiriyoruz.7 numaralı şişle ve siyah iplikle ile yaklaşık 235 santimetre biye örüp bu biyeyi yan dikişten başlayarak yaka,ön ve etek çevresine dikiyoruz kollar için de aynı şekilde 24 santimetre biyeyi kol ağızlarına dikerek hırkayı tamamlıyoruz tüm takipçilerimize kolay gelsin...
 BİYE: 7 numaralı  şişe 4 ilmek atıp ve gereken boyda ilk ilmekleri de örerek devam edelim.Bu şekilde biye lari oluşturalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder